Testimonials

 

Ervaringen van anderen met De Menu Coach

“Erica heeft als voedingscoach ervoor gezorgd, dat wij als gezin bewuster en veel gezonder zijn gaan eten. Erica geeft goede adviezen en bovendien geweldige receptideeën, zodat het makkelijk is je eetpatroon te veranderen. Door (bijna) wekelijks contact (via mail en whatsapp) spoort Erica je aan door te zetten en helpt je het vol te houden door positieve feedback. Je hebt het gevoel dat ze meeleeft. Hierdoor volg je geen dieet, je verandert van eetpatroon, stap voor stap en op een prettige wijze.

Ze heeft goede kennis van zaken en is een fijn persoon om door gecoacht te worden.” 

 

Frederique 


In mijn aanloop naar de Marathon van Rotterdam ben ik, naast mijn trainingen, veel bezig geweest met het zoeken naar het juiste voedingspatroon. Hoewel er op internet veel over te vinden is, blijft het moeilijk afstemmen wat voor jouw lijf het beste is, dat past bij je training en je trainingsdoelen. In de laatste 3 maanden tot aan de marathon heeft Erica mij hierin begeleid. Dit deed ze door per trainingsfase de juiste verhouding koolhydraten – eiwitten – vetten aan te geven. Met behulp van een fitnessapp en haar voorbeeldmenu’s kreeg ik hierdoor steeds meer inzicht in wat ik meer of minder moest eten. Toch vond ik het vaak lastig om dag in, dag uit me zo gedisciplineerd aan mijn ‘dieet’ te houden en daarin bleken de contactmomenten met Erica erg nuttig. Iedere keer nadat ik haar gesproken had werd ik opnieuw gemotiveerd om toch vol te houden om de marathon zo pijnloos mogelijk door te komen. Het fijnste vond ik dat Erica een goede balans weet te vinden tussen streng zijn wanneer dat nodig is maar ook respect heeft voor jouw eigen levensstijl. In de laatste week heeft ze me geleerd hoe het koolhydraten stapelen nu eigenlijk in zijn werk ging en ze heeft me zelfs aan de bietensap gekregen. Uiteindelijk stond ik stikzenuwachtig aan de start, maar wetende dat ik er de laatste weken alles aan had gedaan met mijn voeding, wist ik dat het nu nog maar op één ding aankwam: gewoon blijven rennen. Erica nam de coaching zelfs zo serieus dat ze me zelfs vanaf de zijlijn heeft aan staan moedigen! 

 

Karin 


Ik heb bij Erica het 6 weken programma  gevolgd.  Het was confronterend maar voor mij wel een eye-opener. Bij de shoarma tent hoefde ik (bij wijze van spreken) mijn adres niet meer door te geven. Het kiezen voor makkelijk en snel eten was voor mij in de loop der jaren een gewoonte geworden. Door alles op te schrijven en te bespreken, gewoontes en de consequenties daarvan, is uiteindelijk bij mij de knop om gegaan. De begeleiding om het stap voor stap om te draaien naar een regelmatiger leef- en eetpatroon waren super. De tips en adviezen en het gebruik van FitnessPal zijn voor mij nog steeds een stok achter de deur, en het resultaat mag er zijn. 22 kilo lichter en een stuk fitter! 

 

Sas


Ik heb veel aan de online coaching gehad! Voeding is een dramatische zoektocht voor veel mensen. Het is heel fijn om even een lijntje te hebben met iemand die zegt zo en zo. Prettig dat je niet claimt dat je alle wijsheid in pacht hebt, maakt je zeker ook toegankelijker. Je bent complimenteus, stelt vragen en motiveert. Als je even niets hebt gehoord dan zoek jij contact. Is prettig en stimuleert! Je speelt ook in op de situatie bv. als iemand ziek is. Je recepten inspireren omdat ze makkelijk zijn! Gezond Koken is voor veel mensen nog best een ding. In ieder geval zeker voor mij! De moeilijkheidsgraad is voor mij absoluut een doorslaggevende factor tussen iets nieuws proberen of terug grijpen naar het oude bekende.

 

Wendy


De afgelopen 12 weken hebben wij deelgenomen aan het Zomerfit  Bootcamp programma. Het waren 12 leuke weken, met veel nieuwe uitdagingen en inzichten. Ondanks dat we qua voeding al aardig op de goede weg waren hebben we dankzij Erica een betere kijk op het aantal eetmomenten en de calorie inname gekregen. Door wekelijks advies te krijgen is het goed toe te passen in je dagelijkse eetpatroon en word het steeds meer een gewoonte. Zo heb je zeker niet het gevoel met een dieet bezig te zijn, maar echt met een nieuw levensstijl. 

 

Pebbles en Coco


De samenwerking met De Menu Coach Erica heeft mij veel opgeleverd. Ik dacht dat ik het zelf wel kon, maar eigenlijk lukte het nooit. Een gezonde levensstijl en afvallen. 

Ik kwam bij Erica met de vraag of zij mij kon helpen om 10 kg in een half jaar af te vallen. Maar in zes weken (Zij vindt dat ze in 6 weken bij iemand een verandering in levensstijl moet kunnen bewerkstelligen en dat lijkt mij zeer waar) dat ze mij begeleidde leerde ik van haar om een ander voedselpatroon in te passen in mijn huidige leven en tegelijkertijd dat leven ook wat gezonder aan te pakken. Met een heel fijne no-nonsense benadering, geen getuttebel, en geen vingertje. Ik vond het een heel fijne benadering, en dat leverde ook op dat ik die andere levenswijze makkelijker kon omarmen. Met goede tips, maar vooral gewoon een goede coach die mij in korte tijd liet inzien dat afvallen niet vanzelf gaat, dat je er veel voor moet laten maar ook veel voor terugkrijgt. 

En ondertussen al bijna op mijn streefgewicht, 10 kg lichter. Dus ik ben fan van De Menu Coach! 

 

Sander