Gezond Afvallen

 

Gezond afvallen

Wil jij gezond afvallen? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan kun je terecht bij De Menu Coach in Rotterdam.

Wat heeft jouw lichaam nodig?

Gezond afvallen is eigenlijk op een gezonde manier de balans in je lichaam terugvinden.
Het is weten wat je lichaam nodig heeft. Elk lichaam is uniek en dus is ook jouw lichaam uniek. Het is van belang om te weten hoe jouw lichaam in elkaar zit en om te weten waar je lichaam goed of slecht op reageert. Daarnaast is het belangrijk om jezelf goed te kennen want gezonde voeding zit ook in je hoofd.

Gezonde gedachten over voeding

Veel mensen weten wel wat gezond is maar houden het niet ‘vol’. Dat komt omdat je hoofd wat anders zegt dan je lichaam. Veel mensen ervaren gezond eten nog steeds als iets zwaars, iets wat niet leuk is en wat een straf is. Dus voel je je ook vreselijk als jij geen gebak mag hebben van jezelf tijdens het verjaardagsfeestje van je zoon. Gezond afvallen is ook gezonde gedachten ontwikkelen rond voeding. Volhouden moet uit ons vocabulaire verdwijnen. Gezond eten en in balans zijn is een feest. Je lichaam weet het heel snel al, je voelt je al binnen 1 week gezond eten 1000 keer fitter.

Haalbare doelen

Daarnaast is het belangrijk om naar haalbare doelen toe te werken. Voor elk doel moet je wat anders doen. Als je van een maat 56 naar een maat 36 wil dan moet je je voedingspatroon zo drastisch veranderen dat het de vraag is of dat duurzaam haalbaar is. Het zal vast tijdelijk haalbaar kunnen zijn maar de vraag is of het nieuwe levenspatroon nog wel bij jou als persoon past.

De Menu Coach helpt je niet alleen met gezond afvallen, je kunt hier ook terecht voor een sportvasten kuur.